Over ons

In 2011 kocht ik mijn eerste Witbuikegel. Omdat ik er van houd om vooraf goed in te lezen, zocht ik mijn informatie op het internet en kwam ik er al gauw achter dat er maar weinig informatie te vinden was over deze dieren in het Nederlands. Ik startte de Witbuikegel Forum en een eigen website met een beetje basis informatie over de dieren. Gaandeweg vertaalde ik meer en meer informatie uit het Engels, Duits en zelfs Spaans en de website groeide en groeide. Ik begon al vrij gauw ook met het doen van onderzoek op basis van stambomen en gegevens die ik kreeg van andere houders en fokkers van de soort. Toen ik in 2014 begon met fokken van Witbuikegels naast het opvangen van egels die een goed huis nodig hadden, kreeg ik ook de vraag of ik mijn website in andere talen kon vertalen. Zo ontstond The Hedgehog Program, een website met veel informatie en vertaalbaar in meerdere talen.

Toen ik uiteindelijk in 2019 besloot om me volledig te richten op het doen van onderzoek en educatie over deze dieren, ben ik gestopt met fokken van Witbuikegels. Zo had ik volledig de tijd om mijn onderzoek naar genetica af te ronden en nieuwe onderzoeken op te starten, om nog meer informatie te verkrijgen over deze bijzondere dieren. Op 14 oktober 2019 heb ik The Hedgehog Program en THP Registry officieel laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Twee bedrijven die zich niet bezighouden met de dieren zélf door ze te verhandelen, maar zich volledig richten op onderzoek en educatie.

In 2020 is het genetica onderzoek afgerond en zijn er een aantal nieuwe onderzoeken opgezet om verder onderzoek te kunnen doen op basis van digitale gegevens (dierenartspapieren, gewichten, microscopisch onderzoek op haren en stekels). Maar het fokken bleef tóch kriebelen en dus heb ik besloten om tóch de hedgery weer op te pakken. Ik heb mijn certificaat Vakbekwaamheid Houders van dieren – overige zoogdieren in 2021 behaald en voldoe daarmee aan de eis als commercieel fokker aan het Besluit houders van dieren. Daar kun je meer over lezen op de vakbekwaamheid pagina.

%d bloggers like this: